Zo kies je de beste matras voor jouw lichaam

Je matras bepaalt voor het grootste deel het comfort van je bed. Er zijn uiteraard tal van goede matrassen op de markt, maar wat is nu de juiste voor jou? Hoe je de beste matras voor jouw lichaam vindt, dat leggen wij graag uit!

Jouw lichaam, jouw matras

Er zijn heel wat factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een nieuwe matras. Elk lichaam is anders, en dus ook de beste matras is voor iedereen anders. Daarom kies je best voor een matras op maat van jouw lichaam en op maat van jouw slaaphouding. Bij Slaap Concept gaan we aan de slag met meetinstrumenten zoals de wervelscanner om zo de beste matras te bepalen.

Meten is weten: de wervelscanner

Omdat je ruggenwervel een cruciale rol speelt in het bepalen van je slaapcomfort, werd de wervelscanner ontwikkeld. De wervelscanner is gemaakt om letterlijk je wervelkolom in kaart te brengen. We scannen je rug een eerste maal rechtopstaand (van nek tot onderrug). Nadien meten we je liggend op een matras nogmaals op. We vergelijken beide resultaten en checken of de matras 100% geschikt is voor jouw lichaam.

Waarom dat zo belangrijk is? Je tussenwervelschijven werken als schokdemper en stabilisator, en vangen doorheen de dag schokken op je rug op. Die tussenwervels kunnen pas echt ontspannen en herstellen als je ruggenwervel ook liggend zijn natuurlijke curve volgt. De wervelscanner levert dus betrouwbaar en merkonafhankelijk bewijs om de juiste matras te kiezen.

Recor Bedding my bed

Samen bepalen we de beste matras

Met meetinstrumenten zoals de wervelscanner of Equilli slaapscan kunnen wij je onderbouwd adviseren over de beste matras. Bij Slaap Concept staan we je met raad en daad bij om tot de meest geschikte slaapoplossing te komen. Neem contact op of kom langs in onze beddenspeciaalzaak te Ninove!

Wil je elke dag uitgerust wakker worden?

Breng ons dan zeker een bezoekje. In een ongedwongen en gezellige sfeer helpen wij jou in jouw zoektocht naar optimaal slaapcomfort.

Scroll naar boven