Wanneer moet ik mijn hoofdkussen vervangen?

Hoe lang slaap jij al op hetzelfde kussen? Wellicht al té lang. Hoofdkussen vervangen of niet? Je ontdekt het hieronder.

Waarom moet ik mijn hoofdkussen vervangen?

Een hoofdkussen gaat minder lang mee dan een matras. Het gewicht van jouw hoofd zorgt er op termijn voor dat jouw kussen minder steun biedt. Bijkomend zorgen huidschilfers, zweet en shampooresten voor slijtage. Door de slijtage kunnen huisstofmijten zich dieper nestelen en kan je kampen met allergieklachten. Bovendien is jouw hoofdkussen gewoon niet meer zo hygiënisch. Daardoor word jij minder uitgerust wakker en gaat de bal van een ongezonde nachtrust aan het rollen. Je kan dus maar beter tijdig jouw hoofdkussen vervangen.

hoofdkussen-vervangen-(3)

Hoe weet ik of mijn kussen aan vervanging toe is?

Een hoofdkussen gaat gemiddeld 2 à 3 jaar mee. Heb je last van rug- of nekpijn? Sta je elke ochtend op met een pijnlijke schouder? Ruikt jouw hoofdkussen muf? Vertoont het gele plekken? Dit zijn de eerste indicatoren die op slijtage duiden. Ga meteen je hoofdkussen vervangen. Daarnaast heeft het materiaal waaruit jouw kussen bestaat ook een invloed op de levensduur: 

  • Donzen kussen: 2-4 jaar 
  • Latex kussen of traagschuimkussen: 3-4 jaar 
  • Veren kussen: 5-6 jaar 

Wil je jouw hoofdkussen vernieuwen en inzetten op duurzaamheid? Kies dan een kwalitatieve kussenbeschermer om je kussen langer intact te houden. Daarnaast helpt het bij een veren of donzen kussen om elke ochtend het kussen op te schudden. Zo wordt de vulling goed verdeeld en maak je huidschilfers binnen het kussen los.

hoofdkussen-vervangen-(2)

Tijd voor een nieuw kussen?

Waar kan je jouw hoofdkussen vervangen? Bij Slaap Concept natuurlijk. Ontdek ons ruim aanbod en laat je door onze slaapexperts bijstaan. Kies het juiste kussen aan de hand van jouw lighouding: kom onze hoofdkussens testen in onze showroom in Ninove.

Scroll naar boven