Nekpijn na het slapen: hoe kan je dat voorkomen?

Heb je last van nekpijn na het slapen? Dat is een heel vervelende manier om de dag te beginnen. Tijd om er iets aan te doen! Ontdek hier hoe je dat eenvoudig kan voorkomen met een ergonomisch slaapsysteem.

nekpijn-na-slapen

De juiste slaaphouding

Om nekpijn na het slapen te vermijden, moet je in de eerste plaats letten op je slaaphouding. Een verkeerde slaaphouding ligt aan de basis van heel wat lichamelijke klachten, zoals nekpijn en stramme spieren.

Een goede slaaphouding houdt in dat je hoofd, nek en ruggengraat in elkaars verlengde liggen. Je wervelkolom moet een zogenaamde neutrale houding aannemen, zodat je nekspieren ’s nachts kunnen ontspannen en de kans op nekpijn aanzienlijk vermindert. Om dat te verwezenlijken zijn twee elementen van groot belang: je matras en je hoofdkussen.

nekpijn-na-slapen-

Een matras op maat

Een verkeerde matras verhoogt de kans op nekpijn na het slapen aanzienlijk. Je kiest best voor een exemplaar dat aangepast is aan jouw lichaam. Een matras op maat zorgt ervoor dat jouw lichaam steeds de juiste ondersteuning krijgt ter hoogte van je schouders, rug en heupen. Je ligt op die manier comfortabel en verlaagt de druk op je wervelkolom, tussenwervelschijven en spieren. En je raadt het vast al, daardoor vermindert de kans op rug- en nekklachten.

Hulp nodig om de juiste matras te kiezen? Laat een gratis sleep scan doen! Wij vertellen je graag welke matras jou de juiste ondersteuning biedt.

Het juiste hoofdkussen

Ook de dikte en hardheid van je hoofdkussen spelen een rol in de juiste ondersteuning. Om je nekwervels optimaal te laten rusten, moet je hoofdkussen de holle ruimte tussen je hoofd, hals en schouders perfect opvullen. Deze natuurlijke houding zorgt ervoor dat je hoofd en ruggengraat een mooie S-curve vormen. Geen onnodige belasting meer op je nek of schouders! Om je nek optimaal te ondersteunen, kan je kiezen voor een kussen met ingebouwde neksteun. Hoe je te werk gaat om het juiste hoofdkussen te kiezen, lees je in deze blog.

goed hoofdkussen

Maak komaf met nekpijn na het slapen!

“Het zou mij vele tripjes naar de osteopaat bespaard hebben, want mijn nekpijn en schouderpijn is weg! Ik word niet meer ‘overreden’ wakker maar veel uitgeruster.” (Annelies De Gieter over haar ervaring met Slaap Concept)

Wil je net als Annelies af van die vervelende nekpijn na het slapen? Kom dan zeker langs bij ons! We helpen je graag verder met persoonlijk advies en een oplossing op maat!

Scroll naar boven