Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Hoofd-, schouder- en nekpijn zijn vaak het gevolg van een verkeerde lichaamshouding. Overdag is het mogelijk om daar bewust rekening mee te houden. ’s Nachts, daarentegen, is dat iets moeilijker. Daarom is het belangrijk dat je kan terugvallen op een goed ondersteunend hoofdkussen. Maar wat houdt dat in? Wij leggen uit hoe je het juiste hoofdkussen kiest!

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het kiezen van een goed hoofdkussen. Zo hou je best rekening met je slaaphouding, eventuele allergieën, lichaamsbouw en slaapwensen.

Afgestemd op je slaapprofiel

Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan je hoofd en nek, en voorkomt hoofd- en nekpijn. Welk hoofdkussen je best kiest hangt onder andere af van je slaaphouding. Ben jij een zij-, rug- of buikslaper? Twijfel je wat voor slaper jij bent? Hou dan rekening met de houding waarin je in slaap valt.

Als zijslaper ligt de grootste druk op je schouders. Je kiest daarom als zijslaper best voor een hoofdkussen dat je nek en hoofd goed ondersteunt. Wie ’s nachts op zijn buik slaapt, kiest beter voor een zacht, soepel en laag kussen. Zo belast je je nek het minste in deze houding. Rugslapers zijn beter af met een flexibel kussen dat de nek goed ondersteunt. Hoe groter de kromming van je rug, hoe hoger je kussen moet zijn.

goed hoofdkussen

Afgestemd op je matras

Ook de hardheid van je matras en de vulling spelen een rol bij het bepalen van je hoofdkussen. Hoe harder je matras, hoe harder je hoofdkussen moet zijn. Als je matras soepeler is, heb je ook minder ondersteuning van je kussen nodig. Je lichaam zakt immers al weg in de matras.

Houding van de nekwervels

Ook de dikte van een hoofdkussen moet kloppen om de juiste ondersteuning te bieden. Om je lichaam optimaal te laten rusten, moeten je nekwervels in een natuurlijke houding liggen. Een hoofdkussen moet de holle ruimte tussen je hoofd, hals en schouder perfect opvullen. Zo vormen je hoofd en ruggengraat een mooie S-curve en wordt noch je nek, noch je schouder onnodig belast.

goed hoofdkussen

Hulp nodig om een goed hoofdkussen te kiezen?

Heb je hulp of advies nodig bij het kiezen van een goed hoofdkussen? Dan helpen wij je graag! Slaap Concept neemt de tijd voor jou en geeft je individueel advies. Wij hebben steeds hoofdkussens van Belgische makelij in stock. Neem gerust contact op of kom eens langs in onze beddenspeciaalzaak in Ninove!

Scroll naar boven