Wat zijn de voordelen van een ergonomisch bed?

De overgrote meerderheid van de mensen is het erover eens dat slaap een belangrijke bijdrage levert aan hun mentale en fysieke welzijn. En goed slapen, dat doe je in een ergonomisch bed. Maar wat houdt dat nu in? En wat zijn de voordelen van een ergonomisch bed? Slaap Concept legt het voor je uit.

Een ergonomisch bed: wat houdt dat in?

Elk lichaam is anders, en heeft ook zijn eigen specifieke ondersteuning nodig. We spreken van een ergonomisch bed als je matras, lattenbodem/boxspring en hoofdkussen optimaal afgestemd zijn op jouw lichaam. Deze drie onderdelen moeten jouw lichaam op de juiste plekken de juiste ondersteuning bieden en de natuurlijke houding van je rug ondersteunen.

Je slaaphouding speelt hierbij ook een belangrijke rol. Zijslapers hebben bijvoorbeeld een zachtere schouderzone nodig in hun matras, terwijl buikslapers een iets hardere matras nodig hebben. Wij geven je graag advies op basis van jouw lichaam en jouw slaapgewoontes.

ergonomisch bed

De voordelen

Ergonomische matrassen zijn wetenschappelijk onderbouwd. Je rekent dus op ergonomie waar jaren onderzoek aan vooraf is gegaan. En dat is voordelig voor je lichaam. Eventuele lichamelijke klachten zullen verdwijnen, doordat je lichaam ’s nachts minder belast wordt.

Je slaapt beter op een bed dat perfect is afgestemd op jouw lichaam en jouw slaaphouding. Je zal meer uitgerust wakker worden en daarvan ondervind je zowel mentale als fysieke voordelen. Daarnaast kan je lichaam optimaal recupereren dankzij ergonomisch slaapcomfort.

Ergonomisch slapen bij Slaap Concept

Wij begeleiden jou graag stap voor stap in de keuze van jouw ergonomisch bed. In ons aanbod vind je verschillende merken van bedden, lattenbodems en matrassen, elk specifiek gemaakt voor ergonomisch slapen. Bij ons vind je Equilli, Magnitude, Recor Bedding en Kreamat. Onze merken hebben elk hun eigen aanpak, maar het resultaat is steeds optimaal voor jouw lichaam.

Hulp nodig om de juiste matras te kiezen? Laat een gratis sleep scan doen! Wij vertellen je graag welke matras jou de juiste ondersteuning biedt.

Meer informatie?

Wil jij meer weten over ergonomisch slapen? Kom dan gerust eens langs in onze beddenspeciaalzaak in Ninove. Daar geven wij jou graag persoonlijk en individueel advies.

Scroll naar boven