Wat zijn de voordelen van een anti-allergie matras?

Je ogen tranen, je huid jeukt en je neus loopt. Je wil zo graag slapen, maar je allergie voor huisstofmijt houdt je wakker. Hoog tijd om jouw slaapcomfort onder de loep te nemen. We geven je in deze blog meer duiding bij de voordelen van een anti-allergie matras, waarbij de tijk van de matras behandeld is tegen huisstofmijt.

Wat is een anti-allergie matras?

Huisstofmijten kan je niet met het blote oog zien. Gelukkig maar, want er leven zo’n 2 miljoen mijten in jouw bed. Om je allergieklachten te verminderen, raden we je een anti-allergie matras aan. Deze matras heeft een matrastijk die tegen huisstofmijt behandeld is. In de meeste gevallen gaat het om een zilverbehandeling of een andere antibacteriële behandeling. Ook latex is een heel goed materiaal voor mensen met allergieën omdat het een natuurproduct is en bijgevolg van nature bacteriewerend is.

Kies daarnaast voor dekbedden, dekbedovertrekken en matrasbeschermers die behandeld zijn of van nature antibacterieel zijn tegen mijten. Er bestaan zelfs speciale matras- en kussenbeschermers die behandeld zijn tegen huisstofmijt. Je kan elke matras en kussen dus huisstofvrij krijgen. De voordelen van een anti-allergie matras met een behandelde matrastijk zijn na aankoop al snel merkbaar. Je hebt minder last van prikkende ogen, je kan ’s nachts beter ademhalen en je bent eindelijk van die jeuk verlost. Je slaap is kwalitatiever en je kan uitgerust aan je dag beginnen.

Tips tegen huisstofmijt

Om, naast de voordelen van een anti-allergie matras, je nachtrust te bevorderen, kan je nog een aantal zaken ondernemen om jouw allergieklachten te verminderen.

Maak je bed niet op
Een opgedekt bed is mooi, maar helaas vinden ook huisstofmijten dit zalig: jouw dekbed houdt de warmte en vochtigheid vast. Dit is een ideale kweekomgeving voor de huisstofmijt. Laat je bed dus een tijdje openliggen en schud je donsdeken af en toe buiten uit. Verlucht je kamer elke dag.

Vermijd stof in de slaapkamer
Een boekenplank, een plant, een tapijt: het zijn allemaal stofvangers. Hou je kamer zo leeg mogelijk en berg kleding op in een afsluitbare kast. Stofzuig je slaapkamer en matras geregeld.

voordelen-anti-allergie-matras-3
voordelen anti allergie matras 4

Huisdieren
Huisstofmijten voeden zich niet enkel met onze huidschilfers, ze houden ook van dierlijk haar en schilfers. Laat dus geen huisdieren op je slaapkamer.

Wassen en drogen
Was je beddengoed wekelijks. Daarmee dood je de mijten en verwijder je de stoffen waar je allergisch op reageert. Laat het beddengoed buiten of in een droogkast drogen. Breng je donsdeken af en toe binnen bij een droogkuis om het chemisch te laten reinigen.

Een goede nachtrust zonder allergieklachten

Wil je zelf de voordelen van een anti-allergie matras ervaren? Kom langs in onze showroom. We geven je graag advies!

Scroll naar boven