De voordelen van een elektrische boxspring

Een boxspring geeft je slaapkamer een luxueuze uitstraling, maar dat is lang niet het enige. Een boxspring heeft ook tal van voordelen op vlak van comfort en ergonomie. Ontdek hier waarom een elektrische boxspring de investering meer dan waard is.

Wat is dat juist, een boxspring?

Een boxspring is een gestoffeerd bed. Bij kwalitatieve boxsprings zitten er veren in de box die zorgen voor extra ergonomie. Een boxspring geeft je slaapkamer meteen een luxueuze uitstraling door zijn hoogwaardige materialen en afwerking. En het royaal liggevoel versterkt dat tikkeltje luxe alleen maar. Vooral in combinatie met de juiste matras, het juiste kussen en het juiste dekbed waan je je elke nacht op hotel met een boxspring. De instaphoogte van een boxspring is bovendien hoger dan de meeste bedkaders, waardoor je makkelijker in en uit het bed kan.

elektrische boxspring

De voordelen van een elektrische boxspring

Een elektrische boxspring biedt alle voordelen van een gewone boxspring én de luxe van verstelbaarheid. Een elektrisch verstelbare boxspring is handig om comfortabel rechtop te zitten, en heeft zelfs medische voordelen. Daar gaan we graag dieper op in.

1. Verlicht lichamelijke klachten

Heb je last van rugpijn? Dan is een elektrisch verstelbare boxspring geen overbodige luxe, maar een noodzaak. Het voeteneinde een klein beetje omhoog plaatsen kan bijvoorbeeld lage rugpijn verlichten.

Ook bij zware benen of reflux kan een elektrische boxspring verlichting bieden. Reflux vermindert door het hoofdeinde een tikkeltje omhoog te plaatsen tijdens het slapen. Zware of gezwollen benen hebben dan weer baat bij het omhoog brengen van het voeteneinde. Zelfs bij een verkoudheid kan de verstelbaarheid van pas komen. Je hoofd iets rechter zetten zal je in dat geval helpen om beter te slapen.

elektrische boxspring
elektrische boxspring

2. Comfortabel rechtop zitten in bed

Je kan het bed verstellen met een simpele druk op de knop. Zo kies je eenvoudig de positie die voor jou het meest aangenaam is om te slapen, te lezen of tv te kijken. Je kan zo aangenaam rechtop zitten zonder dat je last hebt van nek- of rugklachten. Op die manier blijft ook je hoofdbord gespaard, aangezien je het minder snel vuil maakt of beschadigt.

’s Avonds in bed lezen wordt dus eenvoudiger dankzij het verstelbare hoofdeinde, maar ook comfortabeler voor je ogen. Op alle boxsprings kunnen we namelijk LED lampjes monteren. Op de elektrische boxsprings van Magnitude bewegen de lampjes mee als je je hoofd naar boven brengt. Je zal dus nooit meer in slecht licht moeten lezen!

Bovendien is een elektrische boxspring erg praktisch om je bed op te maken. De hoeslakens raken makkelijker rond je matras als je de uiteinden lichtjes omhoog brengt. Ook zwangere vrouwen en nieuwe mama’s zijn meer dan tevreden met een elektrische boxspring, want borstvoeding geven verloopt eens zo comfortabel.

Meer weten over een elektrische boxspring?

Wil je meer informatie over een elektrische boxspring? Wij geven je graag persoonlijk advies in onze winkel in Ninove. Het is zeker het overwegen waard, want een degelijke boxspring kan wel tot 20 jaar meegaan!

elektrische boxspring
Scroll naar boven