Ergonomische matras

“Om goed te slapen heb je een ergonomische matras nodig.” We zijn vast niet de eerste die dat beweren, en zeker ook niet de laatste. Maar wat is dat nu eigenlijk, een ergonomische matras? En slaap je daar echt beter op? Wij leggen het graag voor je uit!

Wat is een ergonomische matras?

Aangezien elk lichaam anders is, heeft elk lichaam ook een andere ondersteuning nodig. Een ergonomische matras is niets meer dan een matras die optimaal afgestemd is op jouw lichaam. “Hoe kan een matras afgestemd zijn op jouw lichaam?”, vraag je je misschien af. Daarvoor kan je een beroep doen op ons. Wij gebruiken wetenschappelijke meetinstrumenten, zoals de wervelscanner of een Equilli sleep scan. Die instrumenten maken duidelijk welke matras voor jou ideaal is.

ergonomische-matras-1

De voordelen van een ergonomische matras

Een ergonomische matras is perfect afgestemd op jouw lichaam, jouw slaaphouding en jouw wensen. Daardoor zal je beter slapen en meer uitgerust wakker worden, wat niet alleen fysieke maar ook mentale voordelen biedt. Bovendien heeft je lichaam de kans om optimaal te recupereren als het optimaal ondersteund wordt.

Ergonomische matrassen zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek. Je rekent dus op ergonomie die wetenschappelijk onderbouwd is. En dat is alleen maar voordelig voor jouw lichaam. Eventuele lichamelijke klachten zullen verminderen of zelfs verdwijnen, omdat je lichaam ’s nachts minder belast wordt.

ergonomische-matras-3

Hoe kies je de juiste matras?

Zoals we hierboven al zeiden, kan je aan de hand van meetinstrumenten nagaan welke matras voor jou geschikt is. De matras die jouw lichaam op de juiste plekken de juiste ondersteuning biedt en de natuurlijke houding van je rug ondersteunt, dat is de matras waarop je elke nacht zalig zal slapen!

Maar de juiste matras wordt bepaald door meer dan enkel het ergonomische aspect. Wat voor jou ideaal is, hangt af van waar jij je het best bij voelt, en waar jouw lichaam nood aan heeft. Heb je het snel warm of koud? Heb je bepaalde allergieën? Slaap je graag hard of zacht? Al deze factoren dragen bij tot de perfecte matras.

Hoewel je matras heel erg belangrijk is voor een goede ondersteuning, zijn er nog andere zaken die daarin meespelen. Ook je lattenbodem/boxspring en hoofdkussen moeten afgestemd zijn op jouw lichaam om een optimale ondersteuning te kunnen bieden.

Hulp nodig om de juiste matras te kiezen? Kom langs in onze toonzaal en laat een gratis sleep scan doen! Wij vertellen je graag welke matras jou de juiste ondersteuning biedt.

Ga jij voor een ergonomische matras?

 

Kies jij voor een matras die perfect afgestemd is op jouw lichaam? Vertrouw dan op ons advies! Wij houden rekening met jouw wensen, noden, eventuele klachten, voorkeuren en verwachtingen. Samen gaan we op zoek naar de matras die jou het ultieme slaapcomfort geeft.

ergonomische-matras-1
Scroll naar boven