Twee enkele matrassen of één grote: wat kies je?

In België kiest één op de vijf koppels bewust om op een andere matras dan zijn/haar partner te slapen. En met het oog op de slaapkwaliteit is dat niet eens zo’n slecht idee. Kies je beter voor één grote matras of twee enkele matrassen? Op basis van jouw wensen en noden geven we je graag advies op maat.

Kiezen voor twee enkele matrassen

Koppels die bewust kiezen voor twee aparte matrassen. We zien het meer en meer. Maar wat houdt die keuze nu juist in?

1. Betere nachtrust

Aangezien je niet belast wordt met het nachtelijke wroeten van jouw partner, zal je ook beter slapen.

2. Extra comfort

Wil je het extra comfort van een verstelbare bodem? Dan raden wij je sowieso twee aparte matrassen aan, met twee aparte bodems. Zo hoeft je partner niet mee te bewegen als jij hoger of lager wil liggen. Kies je voor een boxspring breder dan 1m60? Dan kies je sowieso voor twee aparte boxen.

enkele matrassen

3. De spleet tussen de matrassen

Naast al die voordelen is er echter ook een nadeel: gezellig is anders. De ruimte tussen de twee matrassen zorgt ervoor dat jij en je partner noodgedwongen “apart” moeten slapen. Er zijn echter wel enkele oplossingen die dat probleem kunnen oplossen: een topmatras of een matraswig. Of je dekt de twee matrassen gewoonweg samen op, dat houdt ze goed samen.

En wat met het dekbed?

Eens je gekozen hebt of je voor één of twee enkele matrassen gaat, komt het volgende moeilijke vraagstuk: één of twee dekbedden. Ook hier kan het handig zijn om twee aparte dekbedden te kiezen, aangezien je partner niet per se dezelfde voorkeuren heeft. Wij helpen je graag de juiste keuze maken aan de hand van een handige vragenlijst.

Meer weten over onze matrassen?

 

Wil jij meer weten over de verschillende matrassen? Neem gerust contact op of kom eens langs in onze showroom!

enkele matrassen
Scroll naar boven