Hoe kies ik het juiste dekbed?

De winter gaat zijn gang en dat betekent dat het kouder wordt. Vooral ’s nachts ondervinden veel mensen last van de kou, en dat resulteert in een slechte nachtrust. Wil je dat vermijden? Kies dan voor een van onze warme winterdekbedden. We helpen je graag de juiste keuze maken aan de hand van enkele vragen.

1. Eén dekbed of twee aparte dekbedden?

Allereerst moet je uitmaken of je voor één of twee aparte dekbedden gaat. Heb jij het snel (te) warm of koud in bed? Slaap je alleen of met een partner? Wat zijn de voorkeuren van jouw partner? Als jij en je partner niet dezelfde warmtegevoeligheden hebben, ga je beter voor twee aparte winterdekbedden.

Wil je ondanks de verschillende temperatuursvoorkeuren toch graag één dekbed delen met jouw partner? Daarvoor heeft Plumka een gepersonaliseerd dekbed ontworpen.

winterdekbedden

Tip! Ook voor wie last heeft van koude voeten, is het gepersonaliseerd dekbed van Plumka dé oplossing. Je gaat dan best voor een dekbed dat meer opgevuld is aan het voeteneinde.

2. Bepaal de afmetingen van het dekbed

Eens je besloten hebt of je voor één dekbed of twee aparte dekbedden gaat, kan je nagaan welke afmetingen je nodig hebt. We onderscheiden vier gangbare maten:

    1. Is je matras 90x200 cm? Ga dan voor een dekbed van 140x200 cm.
    2. Is je matras 140x200 cm? Ga dan voor een dekbed van 200x200 cm.
    3. Is je matras 160x200 cm? Ga dan voor een dekbed van 240x220 cm. Ook twee aparte dekbedden zijn hier een optie.
    4. Is je matras groter dan 180x200 cm? Dan raden we aan om een dekbed van minimaal 260 cm breed te kiezen. In dat geval kan je natuurlijk ook kiezen voor twee aparte dekbedden.

Wens je andere maten? Die kunnen wij gerust voor je bestellen!

Tip! Kies beter te groot dan te klein. Dat maakt het comfortabeler om te slapen en voorkomt het welgekende getrek en gesleur.

3. Kies de juiste vulling: natuurlijke (dons of tencel) of synthetische materialen?

De vulling van je dekbed bepaalt grotendeels het gevoel ervan. Er bestaan dekbedden met natuurlijke en synthetische materialen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Natuurlijke materialen zoals dons en tencel voelen iets lichter aan en zorgen elk seizoen voor een aangenaam slaapklimaat.

Hoewel vaak beweerd wordt dat synthetische materialen meer onderhoudsvriendelijk zijn, is dat niet altijd het geval. Ook onze donzen en tencel dekbedden zijn wasbaar op 30 graden. Ontdek alles over het wassen van je dekbed in deze blog.

winterdekbedden

4. Heb je last van huisstofmijt?

Wie last heeft van huisstofmijt, gaat best voor een volledig synthetisch dekbed of een dekbed uit tencel.

5. Voor welk seizoen wil je een dekbed kopen?

Wij raden aan om zowel een zomer- als een winterdekbed te kopen, aangezien die specifiek ontworpen zijn om jouw lichaam te voorzien van de juiste temperatuur. Maar ook 4-seizoensdekbedden vind je bij ons!

Meer weten over onze zomer- en winterdekbedden?

 

Wij werken samen met het Belgische merk Plumka voor al onze dekbedden. Wil jij meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op of kom eens langs in onze showroom!

winterdekbedden
Scroll naar boven