Slaaptrends op de meubelbeurs in Brussel

Op 6 november bezochten wij de meubelbeurs in Brussel. We deden zoals elk jaar bakken inspiratie op, en mochten kennismaken met heel wat nieuwigheden van onze geliefde merken. Enkele van deze nieuwigheden hebben al een plaats gevonden in onze showroom, maar nog niet al het nieuws is te vinden bij ons. We delen de meest opmerkelijke innovaties en de nieuwste slaaptrends graag met jullie.

Kreamat pakte uit met een prachtig houten hoofdbord. Ze trekken het houten element niet alleen door in het hoofdbord en nachttafeltje, maar ook onderaan het bed keert het hout terug. Het contrasterende zwarte nachtlampje bevat ook een usb-aansluiting om eenvoudig apparaten op te laden. En het leukste element: als je uit bed stapt, wordt het gangpad verlicht, zodat je ’s nachts ziet waar je loopt.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-11-07 om 08.49.12_5f7e464a

We zien over de hele lijn dat merken spelen met organische, vloeiende vormen. Zo zien we zowel bij Kreamat (foto links) als bij het Lotus hoofd- en voetbord van Recor Bedding (foto rechts) mooie ronde lijnen.

foto-2
foto-3

Het welgekende Less-bed van Equilli is een topper in elke slaapkamer. Tot nu toe bestond het Less-bed enkel vlak, maar nu is er ook een elektrische inlegbox. Handig verstelbaar om makkelijk in- en uit bed te stappen of ’s avonds te lezen. Het gestoffeerde hoofdbord geeft een heel leuk accent, en is een optie die – volgens ons - nog te weinig aan bod komt. Op de beurs zagen we het Less-bed met gestoffeerd hoofdbord in combinatie met donker hout. Ook in onze winkel kan je het less bed nu zien met een gestoffeerd hoofdbord. Dat geeft je slaapkamer meteen een heel ander accent.

Het innovatieve merk Equilli stopte daar uiteraard niet. Ze brachten ook een nieuwe elektrische boxspring mee naar de beurs. Waar tot nu toe enkel voet en rug verstelbaar waren, kan nu het hoofd extra ondersteund worden. Wil je ’s avonds lezen of tv kijken? Dan hoef je voortaan niets extra meer achter je hoofd te steken.

Less bed Equilli
Less bed Equilli
Nieuwe elektrische boxspring Equilli
Nieuwe elektrische boxspring Equilli
nieuwe-stofstalen

Kies je een nieuw bed, dan heb je heel wat mogelijkheden wat betreft de afwerking. We kregen op de meubelbeurs ook een beeld van de nieuwste stofstalen. Nog meer keuzestress, dus!

bordeaux-bed-equilli

Het hoeft niet altijd ‘gewoon’ zwart, wit of grijs te zijn. Equilli toont dat ook felle kleuren een plekje hebben in een slaapkamer. Dit bordeaux bed is daar het perfecte voorbeeld van.

Het houten Altaia bedkader van Equilli vind je sinds kort ook terug in onze showroom. Het bedkader is eigenlijk het Less-bed, maar dan gedraaid, zodat het geen oversteek meer heeft. Het behoudt wel de fijne afgewerkte lijnen en vormen van het gekende model.

Het bed staat hier opgesteld met het nieuwe Inspirations hoofdbord. Dit kan je nemen met of zonder led lampjes en nachttafels. De omkadering is voorzien in prachtig afgewerkt hout, maar komt in verschillende kleuren en stoffen. Je hebt zelfs de optie om het aantal panelen te kiezen.

foto-4
foto 5

Ook het merk Carlina komt innovatief uit de hoek met duurzaam beddengoed. Hun nieuwste gamma bedlinnen is gemaakt van 50% bio katoen en 50% tencel, een combinatie die ademt. Tencel komt van de eucalyptusboom.

Dankzij een volledig ecologisch proces (de boom heeft geen irrigatie noch pesticiden nodig om te groeien), kan het beddengoed duurzaam geproduceerd worden. Het materiaal is bovendien zeer absorberend, en dus ideaal voor mensen die nachtelijk zweten of veel vocht verliezen.

Recor Bedding vernieuwt met een laag bedkader. Met een hoogte van 40 cm en een laag pootje is dit bed een echte eyecatcher in hun assortiment. Daarnaast maakten we ook kennis met de nieuwe Infini matrassen.

Matrassen met een kern van pocketveren, afgewerkt met een comfortlaag die met ritssluiting bevestigd wordt. Hierdoor kan je een andere comfortlaag kiezen dan je partner, en kan je de comfortlaag ook apart vervangen indien nodig. Daardoor kan je matras nóg langer meegaan.

foto-6

Ook van Recor Bedding stond er een volledig nieuw hoofdbord op de meubelbeurs. We zagen een vlakke boxspring met hoofdbord dat elektrisch verstelbaar is. De boxspring heeft een vrij grote oversteek, wat niet alleen het design ten goede komt, maar ook handig is in gebruik. Er is plaats om spullen op te bergen in het ingewerkte houten kastje of gewoon op de bedrand. Daarnaast is er ook een draadloze oplader ingewerkt.

Deze box van Recor Bedding heeft een lederen afwerking. Het hoofdbord is uitgerust met zalige kussens, zodat het aangenaam is om rechtop te zitten in bed.

foto-7
foto-8

De meeste bedden en boxsprings kunnen afgewerkt worden met unieke lampjes en nachttafels. Recor Bedding koos ervoor om ons te inspireren met een prachtige combinatie van een houten tafeltje en een contrasterend zwart buigbaar lampje.

foto-9
Scroll naar boven