Je slaaphouding bepaalt welk kussen je nodig hebt

Ons hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede en gezonde nachtrust. Maar welk kussen past het best bij jouw slaaphouding? Het aanbod is groot en een exemplaar waar de ene heerlijk op slaapt, voelt voor de ander misschien erg ongemakkelijk aan. Als slaapexperten begeleiden wij je graag in de zoektocht naar jouw perfecte kussen.

Het is eerst en vooral belangrijk om te weten welk type slaper je bent. Ben jij een zij-, een rug-, of een buikslaper? Het is namelijk je slaaphouding die bepaalt hoeveel steun je hoofd nodig heeft. Wat je voorkeurshouding ook is, je kussen moet je hoofd, je nek en je rug optimaal ondersteunen. Vind je het moeilijk om te bepalen welk type slaper je bent? Denk dan aan de houding waarin je het meest in slaap valt. Naast je slaaphouding heeft ook de hardheid van je matras een cruciale impact op de keuze van het perfecte kussen.

slaaphouding kussen 6

Een stevig kussen voor de zijslaper

Op je zij slapen is een goede ergonomische houding. Zo voorkom je lage rugpijn. Rekening houdend met de hardheid van de matras is een kussen met een hoger profiel en meer stevigheid het meest geschikt voor zijslapers. Het kussen vult op deze manier de ruimte tussen de schouder en het hoofd op.

Een dun kussen voor de buikslaper

Slapen op je buik is niet goed voor je rug en nek. Een gedraaide nek zorgt in deze houding voor extra druk op je wervels. Om de spanning tussen je nek en je rug zo laag mogelijk te houden, kies je als buikslaper het best voor een zacht, soepel en dun kussen.

Iets tussenin voor de rugslaper

Rugslapers kiezen het best voor een kussen met een gemiddelde dikte in functie van de hardheid van de matras. Een kussen met een gemiddelde vulling en een gemiddelde hardheid ondersteunt je wervel in de natuurlijke S-vorm. Het kussen zorgt er op die manier voor dat je als rugslaper een zo natuurlijk mogelijke, ontspannen houding aanneemt.

Wij hebben het perfecte kussen voor jouw slaaphouding

Bij ons vind je een ruim aanbod kussens in verschillende formaten, diktes, hardheden en vullingen. Wat de vulling betreft, hebben we verschillende varianten in onze showroom: van latex, over dons tot synthetisch. Onze moduleerbare kussens hebben als enorme troef dat je de hoogte van je kussen zelf kan aanpassen.

Heb je moeilijkheden om het juiste kussen uit te kiezen? In onze beddenwinkel te Ninove kiezen we samen met jou het beste hoofdkussen voor jouw slaaphouding zodat je elke nacht van een gezonde nachtrust kan genieten.

Scroll naar boven