Wanneer moet ik mijn matras vervangen?

Hoelang gaat mijn matras mee? Het is een vraag die vast al eens door je hoofd gespookt heeft, als je in je bed ligt. Gemiddeld vervang je je jouw exemplaar om de 10 of 12 jaar om ergonomische, maar zeker ook om hygiënische redenen. Zo ben je zeker dat jouw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Iedereen zweet gemiddeld 0.30 à 0.50 cl per nacht. Als je geen goede matrasbeschermer beschermer hebt of matrastijk, komt dat vocht zweet in de kern van je matras terecht en zo wordt die langzaamaan iets minder proper.

Krijg je graag het beste advies voor jouw nieuwe matras? Breng dan zeker een bezoek aan Slaap Concept in Ninove, wij staan je graag bij en zorgen ervoor dat je de juiste keuze maakt. En wat kan je zelf doen zodat je matras lang schoon en hygiënisch blijft? Je leest het allemaal in onze blog hieronder!

De kwaliteit van je matras is van groot belang

Je matras is de basis van een goede nachtrust. De kwaliteit en de afwerking bepalen dus mee wanneer je een nieuwe moet kopen. Bij Slaap Concept kiezen we bewust voor matrassen van de allerbeste kwaliteit, gemaakt en ontworpen in België. De merken in onze showroom Recor Bedding, Equilli en Kreamat produceren stuk voor stuk duurzame matrassen van een erg hoog niveau.

Wist je dat je maar liefst 1/3 van je leven doorbrengt in bed? Het is daarom belangrijk dat je zowel mentaal als fysiek goed uitgerust bent om de dag door te brengen. De juiste ergonomische matras laat je optimaal herstellen van de dag. Wil jij gezond slapen? Dan is een ergonomische matras de enige juiste keuze. Kom jouw matras ontdekken in onze toonzaal.

matras-vervangen-3

Een onmisbaar onderdeel: de matrasbeschermer

Een matrasbeschermer is niet alleen een slimme investering voor je comfort, maar ook voor de duurzaamheid van je matras. Deze beschermende laag voorkomt dat zweet, stof en andere onzuiverheden je matras binnendringen, waardoor de kans op slijtage en vroegtijdige veroudering aanzienlijk vermindert.

Gebruik jij al een matrasbeschermer? Dat is super! Je verlengt er niet alleen de levensduur van je matras aanzienlijk mee, het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Daarmee kan je de aankoop van een matras toch nog wat uitstellen.

Wil je nog meer doen? Kies dan voor een speciale Air Cover matrasbeschermer. Ontdek hier alle voordelen van deze ventilerende, thermoregulerende en antiallergische beschermer en waarom je zo’n revolutionair exemplaar zeker moet overwegen.

Praktische onderhoudstips: zo gaat je matras langer mee

  • Zet je slaapkamerraam dagelijks wagenwijd open en laat je bed even openliggen in plaats van het meteen op te maken. Wat frisse lucht doet wonderen voor de levensduur van je matras. Op die manier kan het vocht namelijk niet in je matras trekken.
  • Reinig je matras regelmatig, zo voorkom je vuil. Stofzuig je matras bijvoorbeeld elke keer als je de lakens ververst en behandel eventuele vlekken onmiddellijk.
matras vervangen 3

Je matras vervangen? Kom een nieuwe kiezen bij Slaap Concept

De ideale matras is voor elke persoon verschillend. Da’s dan ook de reden waarom je bij Slaap Concept individueel begeleid wordt.  Wij luisteren in de eerste plaats naar je wensen en behoeftes.

Op basis daarvan begeleiden wij verder tot je uitkomt bij de matras die bij jou past. Zodat je ’s ochtends weer fris en monter aan de dag kan beginnen. Zo’n ergonomische matras doet wonderen voor je fitheid.

Kom gerust langs in onze toonzaal in Ninove en wij begeleiden je naar jouw perfecte matras!

Scroll naar boven