Te warm in bed? Dit kan je eraan doen

Heb je ’s nachts last van de warmte? Als het warm is buiten, blijft de warmte vaak in de slaapkamer hangen, waardoor je moeilijker in slaap valt. Is het bij jou ook te warm in bed? We geven je graag enkele tips om beter te slapen bij warm weer.

Te warm in bed: waarom kan je niet slapen?

Waarom slaap je minder goed als het te warm is in bed? Omdat je lichaamstemperatuur mee je slaap regelt. ’s Avonds daalt je lichaamstemperatuur zodat je moe wordt en ’s ochtends stijgt die weer zodat je wakker wordt.

Om in slaap te vallen, zou je lichaamstemperatuur dus moeten dalen. De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 16 en 21°C. Is het echter te warm op je slaapkamer, dan koelt je lichaam ’s avonds niet voldoende af. Daardoor zal je dus ook moeilijker in slaap vallen, en lichter slapen gedurende heel de nacht.

te-warm-in-bed

Laat je lichaamstemperatuur dalen

Je moet er met andere woorden voor zorgen dat je lichaamstemperatuur daalt voor het slapengaan. Hoe zorg je daarvoor?

  1. Draag lichte kleding.
  2. Kies bedlinnen dat weinig warmte afgeeft, zoals katoen, linnen of tetra.
  3. Zet je raam ’s avonds open of gebruik een ventilator of airconditioning. Probeer te vermijden dat je ‘s nachts in de tocht ligt.
  4. Gebruik een koud doekje om je nek en polsen nat te maken tijdens het slapen.
  5. Probeer de warmte overdag zoveel mogelijk buiten te houden aan de hand van gordijnen of rolluiken.

Kies een ventilerende kussen- of matrasbeschermer

smartsleeve-matrasbeschermer-2

Iedereen verliest standaard 30 tot 50 cl zweet per nacht. Tijdens warme nachten zelfs nog meer. Het grootste deel daarvan verlies je via je hoofd. Door te kiezen voor een ventilerende kussen- of matrasbeschermer, zoals de Air Cover, heb je veel minder last van nachtelijk zweten.

De ventilerende luchtlaag zorgt voor betere luchtcirculatie, vochtverdamping en gelijkmatige warmteverdeling. Bovendien is Air Cover ook anti-huisstofmijt. Dankzij de ventilerende structuur en de thermoregulerende techniek geniet je altijd van een koele slaapomgeving. Hoe warmer het is, hoe meer vocht er verdampt.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over gezond slapen? Kom dan gerust langs bij ons in Ninove! We helpen je graag verder!

Scroll naar boven